Vår 10 000:de förening firades med tårta

Bostadsrättsföreningen Hamnparken valde att bli medlemmar i Bostadsrätterna och det visade sig att de blev nummer 10 000. Det skulle så klart firas och vi bjöd därför denna förening i Oskarshamn på tårtkalas.

Kenneth Nilsson är ordförande i vår 10 000:de förening Brf Hamnparken i Oskarshamn och Peder Joelsson kassör. Foto: Johan Gustavsson
Kenneth Nilsson är ordförande i vår 10 000:de förening Brf Hamnparken i Oskarshamn och Peder Joelsson kassör. Foto: Johan Gustavsson

En dag i september hände det: Bostadsrätterna fick medlemsförening nummer 10 000. Men vi ska backa till en dag i maj 1921, för det var då som organisationen bildades. Ett antal föreningar samlades på Teknologgatan 5 Stockholm där de konstaterade att ”Vi behöver en sammanslutning för att våra föreningars gemensamma intressen ska tillvaratas och bevakas”. Inriktningen av verksamheten har varit olika under årens lopp, men målet detsamma: Vi finns här för er.

Medlemsantalet har stigit kraftigt under senare år och för 10 år sedan var 6 500 föreningar anslutna till Bostadsrätterna.
Brf Hamnparken i Oskarshamn är en helt nyproducerad fastighet, med 26 lägenheter, som hade inflyttning i april i år. 

– Samtliga av oss i styrelsen är villaägare som valt att flytta till de nybyggda bostadsrätterna i hamnen. Ingen av oss hade någon erfarenhet av att sitta i styrelsen i en bostadsrättsförening, berättar föreningens ordförande Kenneth Nilsson för Bostadsrätterna.

Han berättar också att det var fem personer som anmälde intresse för att ingå i styrelsen och samtliga blev då valda på årsstämman.

– Vi hittade Bostadsrätterna på nätet och tyckte det var en självklarhet att söka medlemskap i er bostadsrättsorganisation. Styrelsen tror vi kan få goda råd och hjälp i vår strävan att utveckla vår bostadsrättsförening till förmån för våra medlemmar, säger Kenneth Nilsson avslutningsvis.

Och vi på Bostadsrätterna är självklart glada över att ha fått så pass många nya medlemmar att vi passerat 10 000, vilket gör oss till den – med råge – största bostadsrättsorganisationen.

Grattis till Brf Hamnparken - och grattis till oss!

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut och hela 2025 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet