Hur länge får dödsbo behålla garageplats?

Dödsbo

Fråga

Vi är en förening som upplåter garageplats till våra medlemmar och har en garagekö. Nu finns ett dödsbo där den avlidne har haft garageplats, som inte följer lägenheten. Hur länge är det rimligt att dödsboet får ha garageplatsen innan föreningen kan kräva den åter?

Logga in som medlem

eller Bli medlem för att läsa svaren

Frågor och svar inom dödsbo

  • Dödsboet har inte betalat – vad gör vi?

    Vi har konstaterat att vi har en kundförlust – ett dödsbo som inte har betalat månadsavgifterna på totalt cirka 25 000 kronor. Är det en kostnad som vi bara får acceptera eller kan vi på något sätt kräva att dödsboet ska betala denna skuld? I så fall, hur går vi till väga?

    Dödsbo 2024-04-01
  • Bör den avlidnes son kallas till stämman?

    En av våra medlemmar gick bort i somras och dödsboet står nu som ägare till lägenheten. Sonen betalar månadsavgiften. Vi ska kalla till en extra föreningsstämma och undrar hur vi ska hantera medlemmens röst? Ska sonen kallas till extrastämman?

    Dödsbo 2022-11-01
  • När upphör dödsboets skäl till andrahandsuthyrning?

    En av våra medlemmar flyttade till ett äldreboende för tre år sedan. Under tiden har lägenheten varit uthyrd i andra hand till barnbarnet. Medlemmen avled för drygt ett år sedan. Hur länge kan dödsboet vänta med att lämna in bouppteckning och arvskifte? När upphör skälet till andrahandsuthyrningen?

    Dödsbo 2021-06-01
  • Hur kommer vi in i dödsbolägenheten?

    En av våra bostadsrättshavare avled för en tid sedan. Dessförinnan bodde denne på ett demensboende och sonen har betalt månadsavgiften. Sonen har nu inte betalat den senaste månadsavgiften och vi har dessutom upptäckt en vattenskada i lägenheten som beror på en läcka i avloppsstammen från våningen ovanför. Vi får inte tag på varken sonen eller övriga tre barn till medlemmen som avlidit. Har jag som ordförande rätt att släppa in kontrollanter och hantverkare och få vattenskadan reparerad utan att arvingarna underrättats? Hur går vi tillväga annars? Måste vi ha godkännande från alla arvtagarna? Vi har bara haft kontaktuppgifter till en.

    Dödsbo 2020-04-01
  • Vad gäller vid försäljning av dödsbo?

    Jag har en fråga angående ett dödsbo som håller på att sälja bostadsrätten som tillhörde den avlidna. Stämmer det att vi innan vi godkänner ny medlem ska ha en kopia av bouppteckningen samt kopia av eventuell fullmakt för den som skriver under för dödsboets räkning? Jag frågade mäklaren som svarade att det räcker att vi har det när tillträdet sker, men stämmer det verkligen?

    Dödsbo 2019-10-01

Relaterade artiklar

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet