Se upp för bluffakturor!

Fakturor som gäller så kallad hosting av webbplatser har skickats ut till medlemsföreningar som har sin hemsida genom Bostadsrätterna.  Men det är ett försök till bedrägeri eftersom webbplatsen är en medlemsförmån som inte kostar något extra.

Vi har uppmärksammats på problemet av en bostadsrättsförening som fått en bluffaktura från ett företag som heter Network hosting i Danderyd som utger sig för att vara ett webbhotell. Föreningen har sin webbplats genom oss på Bostadsrätterna – medlemsförmånen Föreningens egen webbplats.

Vi vill vara tydliga med att detta är en medlemsförmån som ingår i medlemskapet och därmed inte kostar något extra utöver den årliga medlemsavgiften.

Bostadsrätterna vill generellt varna för bluffakturor som från tid till annan är i omlopp och just nu i synnerhet detta bolag. Det kan vara klokt att påminna varandra i styrelsen om att vara extra vaksamma.

Företaget finns på Svensk Handels varningslista. Läs mer om hur bluffakturor ska hanteras på Svensk Handels webbplats eller på Polisen.

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut och hela 2025 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet