Får vi lämna ut uppgifter om försäljningspriser?

Lägenhetsförteckning

Fråga

I samband med en bouppteckning för en avliden medlem blev vi uppringda av en fastighetsvärderare som ville veta försäljningspriset på sålda lägenheter i vår förening under året. Behöver vi lämna ut sådana uppgifter? Det är väl en sak mellan köparen, säljaren och föreningen?

Logga in som medlem

eller Bli medlem för att läsa svaren

Frågor och svar inom lägenhetsförteckning

  • Är gamla avtal offentliga?

    Vi har fått en fråga från en utomstående som undrar vad en bostadsrätt i vår förening såldes för första gången, alltså vid upplåtelsen. Är det en uppgift vi får dela med oss av eller är den sekretessbelagd?

  • Kan vi stryka i lägenhetsförteckningen?

    Jag är ny i styrelsen och har tagit mig an att uppdatera vår lägenhetsförteckning som blivit liggande. Några funderingar: måste alla tidigare boende stå kvar i förteckningen eller räcker det med de nuvarande? Underrättelser om pantförskrivningar, måste de sparas? Och ska pantförskrivningar som lösts stå kvar i förteckningen?

Andra vanliga frågor inom relaterade ämnen

  • Måste extrastämman ske på det begärda datumet?

    Styrelsen måste ju alltid kalla till en stämma om minst en tiondel av de röstberättigade begär det. I begäran om extrastämma som inkommit till oss anges ett datum för stämman. Måste styrelsen rätta sig efter det datumet? Hur lång tid efter begäran inkommit har styrelsen på sig att arrangera extrastämman?

    Föreningsstämma 2022-03-01
  • Närvaro på stämman för att bli invald?

    Vi ska ha årsstämma snart. Vår fråga är om en person som i dagsläget inte är med i styrelsen, men som är intresserad av att bli invald, kan bli det trots att denne inte har möjlighet att närvara på årsstämman?

    Föreningsstämma 2019-05-01
  • Vem får närvara på föreningsstämman?

    Vi undrar över hur reglerna för närvaro på föreningsstämman ser ut, det vill säga vem som har rätt att närvara? När en medlem köper en lägenhet ansöker denne om medlemskap. Om medlemmen sedan bor ihop med någon, får även den personen delta på föreningsstämman? Ska den personen i så fall kallas till årsmötet, stå på närvarolistan med mera?

    Föreningsstämma 2018-11-01
  • Hur många måste närvara vid stämman?

    Vi hittar ingenstans vad som gäller om närvaro vid stämman. I lagen om ekonomiska föreningar stadgas om majoritetskrav, men krävs det att en viss andel av medlemmarna ska vara närvarande, eller har lämnat fullmakt, för att stämman ska vara behörig att fatta beslut? Vi är en liten förening med 13 lägenheter.

    Föreningsstämma 2018-05-01
  • Vem har yttranderätt på stämman?

    På en av era kurser sas det angående yttranderätt på stämman att sambor/partners inte hade yttranderätt om de inte var medlemmar. Men i stadgarna står ju att ”Till ledamot eller suppleant kan förutom medlem även väljas person som tillhör medlemmens familjehushåll och som är bosatt i föreningens hus”.

    Föreningsstämma 2018-03-01
  • När måste en fullmakt bevittnas?

    Jag är van vid att en fullmakt ska bevittnas när en överlåtelsehandling skrivs. Fullmakt ska ju vara bevittnad vid fast egendoms köp, gåva och försäljning. Vad gäller vid överlåtelse av bostadsrätt, och fullmakt till stämma?

    Fullmakt 2018-01-01

Relaterade artiklar

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet