Måste vi lämna ut underhållsplanen?

Underhållsplan

Fråga

Styrelsen har fått en förfrågan från en eventuell köpare av en av föreningens lägenheter som vill se föreningens underhållsplan innan denne bestämmer sig för att köpa lägenheten. Måste vi lämna ut den?

Logga in som medlem

eller Bli medlem för att läsa svaren

Frågor och svar inom underhållsplan

  • Hur mycket pengar ska vi spara?

    Pengar som avsätts till fonden för yttre underhåll motsvarar ju inte riktiga pengar. Men är avsättningen till fonden att likställa med vad föreningen ska spara i form av amortering på föreningens lån eller på ett sparkonto?

    Underhållsplan 2023-05-01
  • Bör vi spola stammarna i förebyggande syfte?

    Vi har fått reklam om att i förebyggande syfte utföra spolning av stammarna med uppmaningen att göra detta vart femte år. Flera andra rörföretag som vi talat med är av samma åsikt. Är det nödvändigt även om inga medlemmar upplever problem med avloppen? Vårt hus är från 1920 men rören förnyades under 1980-talet.

    Underhållsplan 2022-04-01
  • Ska vi använda våra besparingar?

    Vi har påbörjat ett tak- och fasadprojekt. Föreningen har en del likvida medel i två olika banker. Därutöver har vi ett transaktionskonto i en tredje bank. Tanken är att använda alla våra sparade medel och att ha omkring 1,5–2 miljoner kvar i likvida medel på transaktionskontot. Är det rimligt att göra så?

    Underhållsplan 2022-04-01
  • När behöver vi göra en underhållsplan?

    Vår bostadsrättsförening stod färdig för inflyttning för ett och ett halvt år sedan. I och med budgetarbetet för nästa år kom frågan upp kring underhållsplan. Hur gammal ska fastigheten vara för att det ska vara nödvändigt med en underhållsplan? Vad är er rekommendation? Just nu är det förstås nästan inget underhåll och det är svårt att veta om det vi avsätter är en rimlig summa.

    Underhållsplan 2021-11-01

Relaterade artiklar

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet