Energirådgivningen – nu även på nätet

Energimyndigheten har just gjort det enklare att hitta goda råd om hur det går att spara både energi och pengar. På nylanserade webbplatsen energiochklimatrådgivningen.se samlas information och tips för både privatpersoner och bostadsrättsföreningar.

I slutet av augusti lanserade Energimyndigheten och Sveriges kommuner webbplatsen energiochklimatrådgivningen.se för att alla i Sverige ska ha tillgång till en likvärdig energi- och klimatrådgivning som håller hög kvalitet.

Den vänder sig till både enskilda hushåll, föreningar och små till medelstora företag och ger info om allt från hållbara transporter och resor till energieffektiviserande renoveringar. 

– Förhoppningen är att den ska ge ökad kunskap om energiomställningen och energieffektiviseringen. Målet är att samhället ska bli mer hållbart gällande energianvändandet på lång sikt, säger Caroline Billow, handläggare på Energimyndigheten.

Vi hoppas att många ska använda den här möjligheten för det finns mycket bra information och tips.

Webbplatsen är en vidareutveckling av den rådgivning som redan funnits i kommunerna i mer än 40 år, då behovet av kvalitetssäkrad energirådgivning fortsatt är mycket stort.

– Vi hoppas att många ska använda den här möjligheten för det finns mycket bra information och tips. Här finns också samlad information om vilka stöd som finns att ansöka om samt kontakter till de kommunala rådgivarna.

Rådgivningen är kostnadsfri och hjälper dig att bli mer energismart och minska din energianvändning, säger Caroline Billow.

Av: Frida Henke

Relaterade artiklar

Relaterade ämnen

  • Energieffektivisering

    Oavsett ålder på föreningens byggnader finns det nästan alltid en förbättringspotential vad gäller att minska energianvändningen. Men förutsättningarna är väldigt olika från en bostadsrättsförening till en annan.

Relaterade kurser

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut och hela 2025 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet