Vem får byta badrumsskåpet?
Fråga
En av våra bostadsrättshavare vill byta sitt badrumsskåp och det är belysning i det. Ska detta utföras av fackman, eller kan vem som helst utföra jobbet?
eller Bli medlem för att läsa svaren
En av våra bostadsrättshavare vill byta sitt badrumsskåp och det är belysning i det. Ska detta utföras av fackman, eller kan vem som helst utföra jobbet?
eller Bli medlem för att läsa svaren
Styrelser i bostadsrättsföreningar får ofta frågor från medlemmar som vill bygga om i sina lägenheter, ändra eller installera nytt. När kan ni då neka sådana ändringar och vad bör ni som styrelse kräva för underlag innan tillstånd ges? Det reder vi ut här.
Hemmakontor eller tillökning i familjen? Anledningarna till att vilja bygga ett extra rum i lägenheten är många. Men hur påverkas ventilationen och vad händer om fastigheten är k-märkt? Här är några viktiga saker att tänka på.
Medlemmars ombyggnationer orsakar ofta konflikter i föreningen – mellan grannar och med föreningens styrelse. Ändringar i bostadsrättslagen som trädde i kraft vid årsskiftet ska bland annat göra det tydligare vilka åtgärder som kräver tillstånd.
I en minienkät frågade vi några av våra medlemsföreningars styrelser vad de oftast får frågor om av sina medlemmar. Här är topp åtta – besvarade av våra rådgivningsexperter.
En badrumsrenovering innebär ofta utmaningar. Som konsument har du en vision om hur slutresultatet ska bli – och hantverkarna som utför jobbet behöver ta hänsyn både till dig, till fastighetens förutsättningar och till en rad olika branschregler. – Jag har sett en hel del ”kreativa” lösningar genom åren, säger besiktningsmannen Per Brannestål.
Vi är många som drömmer oss bort till inredningsmagasinens nyrenoverade badrum. Få av oss lägger någon vidare tid på att fundera hur vägen dit ser ut. När Madelen Ernström renoverade sitt badrum gick det mesta fel.
Sommaren lider definitivt mot sitt slut och många med en uteplats, altan eller balkong funderar över hur dessa uterum kan utnyttjas mer. Inte helt ovanligt är att föreningsmedlemmar vänder sig till styrelsen med en förfrågan om att få glasa in sin altan eller balkong. Vad gäller då? Och vad bör styrelsen tänka på?
Som bostadsrättshavare har du rätt att utföra renoveringar och underhåll av din lägenhet. Men du har också en skyldighet att ta hänsyn till föreningens egendom och inte göra något som påverkar dina grannar på ett negativt sätt. Din Bostadsrätt reder ut vad som gäller vid renoveringar – och vad som kan hända om det blir fel.
Att ha tillgång till en balkong är för de flesta guld värt. Under den varmare årstiden tillbringar många mycket tid där. Men vad får egentligen medlemmarna göra på sina balkonger? Bostadsrätterna Direkt reder ut vad som gäller.
Slarva inte med spacklingen innan du ska måla eller tapetsera, det är helt avgörande för slutresultatet. Men välj rätt spackel – det finns många varianter att välja på beroende på vad och var det ska spacklas. Här är expertens tips!
Gör din roll i styrelsen smidigare och tryggare. Bli medlem i Bostadsrätterna nu så bjuder vi på medlemskapet hela 2025.